Pszichodráma csoportok
Találd meg önmagad! 

Janda Zsuzsának hívnak, pszichopedagógus, kiképző gyermekdráma vezető vagyok, négy felnőtt gyermekem van.
Különböző életkorú (1-2 évestől a felnőttekig szinte minden korosztály), különböző problematikájú (magatartás- és viselkedés-zavaros gyerek, krízishelyzetben lévő kamaszok) emberekkel foglalkoztam (egyéni és csoportos formában), különböző színtereken (Nevelési Tanácsadó, Játszóház, Gyermekjóléti Szolgálat, stb.).
Legfőbb tapasztalatom, hogy mindenki csak magára számíthat. Arra, hogy van olyan értéke, erőforrása, amellyel meg tudja oldani aktuális nehézségeit, ki tud lépni rossz körökből, képes változni és változtatni. Úgy segíthetünk ebben, ha belépünk a világába, megismerjük őt, önkifejezésre bátorítjuk.
Erre törekszem.
A pszichodráma jó eszköz arra, hogy megjelenítsük, alakítsuk élményeinket. A csoporttagok jelenlétének tükrében új nézőpontokra, "újratervezésre" lehet módunk.
Gyerekként mindenki kiszolgáltatott, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudná, hogy mi a jó neki. Ha a kortárs csoportban át tudja élni, hogy van hatóereje, hogy elfogadható olyannak amilyen, hogy ő is tiszteletben tartható és tartandó, mint a másik, ha megérti, hogy min változtathat, és mit kell "kibírnia", ha rátalál saját értékeire, és arra, hogy hogyan tud jobban kapcsolódni, talán felnőttként már nem kell segítséget kérnie.
Elérhetőségeim: jandazsuzsa@yahoo.com
06 30 8233729Az élet értelmén nem töprengeni kell, hanem meg kell teremteni